Lifting facial nechirurgical

happy_liftCe sunt firele HAPPY LIFT™?

Un produs nou revoluționar care permite liftingul țesutului cutanat fără cicatrici, cu ajutorul unei intervenții minim-invazive (cu risc minim și necostisitoare). Aceste fire se utilizează pentru a ancora țesuturile faciale moi fără a necesita tehnici de lifting tradiționale și se pot utiliza pentru țesuturi lipsite de fermitate sau pentru a asigura armonie unei fețe conturate necorespunzător sau unei fețe plate.

Din ce sunt confecționate firele HAPPY LIFT™?

Firul este confecționat din caprolactonă și acid polilactic, componentele obișnuite ale suturilor chirurgicale absorbabile, modificate pentru a dura mai mult în țesutul uman. De peste 50 de ani se utilizează pe scară largă în chirurgia generală ca suturi pentru vasele sanguine afectate. Firele HAPPY LIFT™ au mici cârlige bidirecționale sau unidirecționale. Atunci când firele se introduc sub piele, cârligele firelor HAPPY LIFT™ reprezintă într-adevăr o structură de sprijin pentru țesuturile moi ale feței, împiedicând orice deplasare a firului. În plus, acestea permit repoziționarea țesuturilor faciale.

Ce formă au firele HAPPY LIFT™?

Firele HAPPY LIFT™ sunt monofilamentare (fire absorbabile). Aceste fire sunt modificate pentru a avea o formă asemănătoare cu aceea a unui os de pește. Prezintă zimti mici aproape invizibili. Atunci când firele sunt introduse sub piele, cârligele adună țesuturile faciale moi pentru a deveni structura de sprijin a acestora. În acest mod firele întârzie îmbătrânirea pielii faciale cauzată de gravitatie și dau timpul înapoi cu câțiva ani pentru un aspect mai tânăr și reîmprospătat. Aceste fire permit de asemenea repoziționarea zonelor malară și zigomatică în poziția inițială (de dinaintea procesului de îmbătrânire), reduc sau elimină pliurile nazolabiale și ridurile bucalo-mandibulare, ridică sprâncenele, întind pielea gâtului, etc.
Happy Lift

Cum reacționează firul HAPPY LIFT™ în piele? Modifică structura dermului?

Da, chiar prezența firului în piele produce fibroza. Fibroza este necesară pentru a crea o structură de sprijin pentru țesuturile moi și exact același lucru se întâmplă în liftingul tradițional care este desigur mult mai complex, perioada de recuperare după operație este mai lungă, uneori de 25 de zile sau chiar mai mult.

Procedura HAPPY LIFT™ Revitalizing este considerată sigură?

Da, indiscutabil; este considerată cea mai sigură procedură de lifting disponibilă.

Necesită anestezie generală?

Nu, este necesară numai anestezie locală.

Tratamentul modifică expresia facială a pacientului?

Nu, HAPPY LIFT™ Revitalizing doar reîntinerește fața pacientului deoarece nu este o procedură de lifting tradițională şi nu modifică niciuna dintre caracteristicile naturale ale feței. Țesuturile faciale moi se repoziționează în locul inițial unde s-au aflat când pacientul era tânăr, înainte ca gravitația, acțiunea mușchilor masticatori, mimica și îmbătrânirea să le disloce în locuri anatomice diferite. Atunci când pacientul întreabă „cum voi arăta după tratament?” Răspunsul este „Căutați-vă fotografiile vechi, cu HAPPY LIFT™ o să arătați din nou ca atunci”.

Cum se introduce firul?

Aceasta depinde de tipul firului Happy LiftTM. Firul este fie introdus sub piele (hipodermic) prin intermediul unui ac subțire 21 G, fie cu ajutorul unui ac spinal.

Cât durează acest tratament?

Aproximativ 10-15 minute pentru suprafețe mici, 30-40 de minute pentru întreaga față pentru experți calificați și medici instruiți în această tehnică de tratament.

Procedura lasă cicatrici vizibile pe piele?

Pe față nu rămâne nicio cicatrice și nicio urmă a tratamentului.

Cât timp durează efectul HAPPY LIFT™?

Trei până la cinci ani, în funcție de numeroși factori: vârsta la momentul primei intervenții, stilul de viață, calitatea alimentației pacientului; dacă pacientul fumează sau nu; somn suficient sau insuficient; alcătuirea genetică a pacientului (genotipul) moștenită de la părinți; entitatea stresului oxidativ etc. Aceste aspecte au fost urmărite de studiile noastre.

zone_1

Cât timp trebuie să stea pacientul la domiciliu pentru a se recupera după procedură?

Pacientul nu este obligat să stea la domiciliu. Este mai degrabă un aspect ce rămâne la latitudinea fiecăruia. Cu toate acestea timp de câteva zile imediat după tratament este foarte important să nu se supună niciunui factor de stres zonele faciale operate, să nu se aplice presiune pe zonele corectate. Dormiți timp de 3-4 zile cu două sau trei perne pentru a vă ridica umerii; eventual utilizați un supraveghetor (când dormiți în poziția așezat în timpul călătoriilor îndelungate în avion) pentru perna de gât. Atunci când vă curățați fața în timpul acestor prime zile, acest lucru trebuie făcut într-un mod extrem de delicat. Cremele trebuie aplicate de asemenea într-un mod foarte delicat. Machiajul trebuie aplicat delicat. La 15-20 de zile după tratament, puteți reveni treptat la obiceiurile dvs. După această perioadă, vă puteți relua activitățile sportive. Sporturile solicitante pot fi reluate după 35-40 de zile.

Mă pot aștepta la vreun efect secundar de la HAPPY LIFT™?

Efectele secundare ce rezultă din procedură sunt foarte rare și ușoare: vânătăile ușoare dispar după cel mult 1-2 saptamani, asemănător timpului de absorbție obișnuit pentru mici contuzii sau vânătăi. În cazuri foarte rare apar infecții minore în jurul zonelor mici ale extremităților firului, care se produc adesea atunci când pacientul nu a urmat recomandările medicale prescrise de către medic.

Există vreo terapie care să nu se folosească înainte de intervenție?

Da! Pentru acei pacienți care folosesc anti-coagulante se recomandă încetarea folosirii acestora cu cel puțin 10 zile înainte de tratament. Dacă nu li se permite întreruperea acestei medicații, trebuie să-și informeze medicul despre această situație înainte de tratament. Dacă pacienții suferă de vase de sânge fragile, aceștia trebuie să practice terapii preventive pentru a reduce riscurile de apariție a micilor hematoame post-operatorii chiar dacă aceasta este numai o măsură de precauție.
Trebuie excluse medicamentele anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS) de tipul ibuprofen, aspirină, diclofenc, ketonal, nurofen etc. Întreruperea acestor medicaţii cu AINS ar trebui să fie facută cu min. 48h înainte de intervenţie.

Utilizarea ultrasunetelor contribuie la reducerea umflării și edemelor după tratament, însă procedura trebuie efectuată cât mai delicat posibil, aplicând cu atenție gel anti-edemigen (Eparansolfato, Auriderm K2 gel, Fastum gel, Essavengel etc).

După ce perioadă de așteptare se poate supune pacientul unei alte proceduri HAPPY LIFT™ în aceeași zonă?

De obicei este recomandabil să se introducă alte fire ÎN ACEEAȘI ZONĂ după un an; cu toate acestea dacă semnele de îmbătrânire a pacientului sunt evidente este posibilă introducerea acestora în aceeași zonă mai devreme.
Medicul va decide atunci dacă este necesară o „inserție totală” (sau mai degrabă introducerea aceluişi număr de fire introduse inițial) sau dacă urmează să fie introduse numai câteva fire.

Cât trebuie să aștepte pacientul înainte de a se supune unei alte proceduri HAPPY LIFT™ în alte zone?

Alte zone faciale pot fi operate la 2 luni după prima intervenție.

Procedura poate fi efectuată în combinație cu alte proceduri?

Da! Se poate combina cu tehnici de medicină estetică (tehnici secundare) sau cu mai multe tehnici de chirurgie plastică facială. De exemplu, se poate utiliza în combinație cu auto-lipolifting facial (transplantul grăsimii proprii a unei persoane în alte zone ale feței, aplicat dacă apare o pierdere remarcabilă a grosimii cutanate cauzate de vârsta feței), cu renetezirea și reîntinerirea cu laser etc.
Firele pot fi de asemenea implantate în timpul tehnicii tradiționale de lifting chirurgical, în regiunea malară (al treilea mijloc) și în timpul unei proceduri de blefaroplastie în regiunea malară.

Ce persoane reprezintă candidatul optim pentru acest tip de tratament?

Candidatul optim poate fi caracterizat după cum urmează:
1. Are vârsta cuprinsă între 17 și 50 de ani, pentru indicații specifice de chirurgie plastică precum ptoză ipsilaterală, paralizia zonelor faciale etc.
2. Are vârsta cuprinsă între 30 și 45 de ani și uneori între 45 și 60 de ani, pentru indicații de chirurgie estetică precum repoziționarea standard a țesutului din cauza îmbătrânirii.

Există alte indicații pentru această intervenție?

1. Țesuturi moi ale feței; ptoza gâtului cu lăsare sau îmbătrânire precoce și/sau îmbătrânirea pielii faciale din cauza luminii.
2. Contururi faciale estetice definite necorespunzător, față amorfă, față plată și lipsită de fermitate.
3. Tratarea parezei care derivă din leziuni ale nervilor faciali pentru toate zonele feței etc.

Cum diferă HAPPY LIFT™ Revitalizing de liftingul tradițional? Este dificil de efectuat?

Tehnica este rapidă si ușor de efectuat pentru orice medic instruit. Este necesară anestezie locală cu sau fără sedare ușoară. În timpul implantării firelor, pacientul este treaz.
Firele HAPPY LIFT™ sunt introduse în țesutul gras subcutanat prin intermediul unei canule cu ac subțire; este importantă introducerea acestora la adâncimea corectă și urmărirea căilor care au fost marcate anterior de către medic pe piele de-a lungul liniilor de sprijin prin intermediul unui creion.

Care sunt zonele feței care pot fi tratate cu această procedură?

Liftingul sprâncenelor, Median, Central, Lateral, Combinat și Universal;
Liftingul malar;
Liftingul maxilarului;
Liftingul gâtului;
Liftingul temporal;
Liftingul frunții și endoscopic temporal;
Indepartarea bulei lui Bichat (acumulare localizată de grăsime în straturile profunde ale obrajilor);
Toate parezele congenitale, traumatice și de natură iatrogenică ale nervilor faciali; precum și pareza feței sau sectorială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code