BOTOX – Toxina botulinică de tip A

BotoxAcest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră
Fiecare pacient este unic datorită caracteristicilor particulare a fiecăror grupe musculare dar şi prin forţa de contracţie diferită, aceasta ducând la realizarea unei hărţi a ridurilor, astfel că tratamentul trebuie individualizat pentru necesităţile existente.


Ce este botox-ul şi pentru ce se utilizează
Este un miorelaxant cu acţiune periferică care acţioneză prin blocarea impulsurilor nervoase direcţionate către toţi muşchii în care a fost injectat. Acesta previne contracţia muşchilor conducând spre o relaxare temporară şi reversibilă.
Este o procedură nechirurgicală folosită pentru reîntinerirea facială având efecte foarte bune.
Se administrează la adulţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani pentru ameliorarea temporară a ridurilor verticale dintre sprâncene, cele de la nivelul frunţii şi perioculare observate în momentul încruntării atunci când severitatea acestor riduri are un impact psihologic important pentru pacient. De asemenea se mai utilizează pentru corectarea asimetriilor faciale, ridicarea unghiului extern al sprâncenelor, pentru ridurile de la nivelul gâtului şi etajului inferior al feţei în cazuri selectate dar şi împotriva transpiraţiei excesive axilare (hiperhidrozei).

Pe zi ce trece spectrul de utilizare al toxinei botulinice se lărgeşte tot mai mult aceasta fiind utilizată în combaterea migrenei, în combaterea torticolisului şi spasmelor musculare, în diminuarea spasmelor de la nivelul sfincterelor şi chiar şi în pediatrie.

Cum se realizează tratamentul şi cât durează
După dezinfecţia tegumentului, tratamentul se face printr-un număr mic de injectări cu un ac extrem de fin în zonele care produc riduri. Există un foarte mic discomfort în momentul injectării (datorită utilizării celui mai fin ac care s-a produs vreodată) iar efectul se instalează după 3-14 zile şi este maxim după aproximativ 3-4 săptămâni. Nu necesită anestezie locală decât în cazuri rare la persoane foarte sensibile.

Efectul asupra ridurilor se menţine în jur de 6 luni dar el variază între 3 şi 9 luni în funcţie de forţa musculaturii mimicii dar şi de factori individuali.
Nu s-au raportat efecte nedorite la utilizarea pe termen lung a botoxului.
După a doua şedinţă efectul în timp începe să crească.
Tratamentul durează între 10 şi 15 minute şi se poate face şi în pauza de masă.

Nu utilizaţi botox
• dacă sunteţi alergic la toxina botulinică de tip A
• dacă sunteţi diagnosticat cu miastenie gravis sau sindrom Eaton Lambert
• dacă aveţi infecţii în locurile de injectare propuse
• Botox-ul nu trebuie utilizat în timpul sarcinii şi nu este recomandat femeilor care alăptează.

Efectele injectării
Injectarea cu toxina botulinică este o procedură foarte sigură, ea fiind utilizată de mulţi ani în medicina estetică. La câteva zile de la injectare se poate observa dispariţia ridurilor sau atenuarea foarte mult a ridurilor adânci. Rezultatele foarte bune oferă pacientelor un mare grad de satisfacţie.

În cazul unor riduri deja constituite, deci adânci, se impune de multe ori combinarea tratamentului cu injectarea sub riduri a acidului hialuronic pentru obţinerea celor mai bune rezultate.

Nu se întâmplă nimic dacă se întrerupe tratamentul, ridurile tratate vor începe să revină la etapa dinaintea tratamentului, dimpotrivă ridurile nu au evoluat şi nu au apărut altele noi.

În cazul injectării de către persoane neautorizate şi fără experienţă sau în cazul folosirii unor substanţe de provenienţă incertă (există multe astfel de substanţe pe piaţă) se pot produce alergii grave sau căderi ale pleoapelor şi/sau a părului din sprâncene. Cele mai multe complicaţii care survin injectării sunt datorate erorilor tehnicii de injectare şi ţin de medicul care efectuează injectarea.

Recomandări după injectare
• nu staţi la orizontală timp de 4 ore după injectare
• nu masaţi zona injectată şi nu folosiţi loţiuni pe bază de alcool timp de 48 de ore
• nu vă spălaţi pe cap pentru evitarea contactului cu apa caldă timp de 48 de ore
• evitaţi expunerea la soare, efortul fizic şi băile în apă caldă câteva zile
• se va dormi pe cât posibil cu faţa în sus câteva zile

Tratamentele combinate cu injectarea Botox-ului pot fi de mare importanţă pentru atingerea unor rezultate faciale foarte bune în special cu tratamentele anti-aging faciale neinvazive de care dispunem şi injectarea cu acid hialuronic pentru ridurile de expresie.

În fiecare an se fac în lume peste 30 de milioane de injectări cu botox.
Folosim cel mai purificat botox de pe piaţă care nu determină apariţia aşa numitei feţe îngheţate, acesta fiind autorizat FDA şi în statele membre ale Comunităţii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code