Consult estetic și anti-aging


Consult estetic si anti-agingProcedeele anti-aging au devenit o necesitate în societatea modernă

Consultul estetic si anti-aging reprezintă primul pas în rezolvarea problemelor dumneavoastră, acestea îmbinâdu-se pentru o gestionare completă a aspectului general corporal și facial, precum și al procesului de îmbătrânire.

Consultul estetic se adresează în general conturului corpului prin studierea tuturor regiunilor anatomice, cu depistarea anomaliilor de formă și volum, precum și căderea unor țesuturi datorită timpului și al gravitației.

Consultul anti-aging se referă în primul rând la semnele de îmbătrânire apărute la nivelul pielii feței, gâtului, decolteului precum și a altor zone anatomice, caracterizate prin (riduri statice și dinamice, laxitatea tegumentară cu scăderea tonusului fibrelor elastice și de colagen, pierderile de volum de la nivelul feței, diminuarea grosimii și textura pielii, modificările de pigment) dar și modificările apărute în timp la nivelul pielii feței (cuperoza, acneea și leziunile postacneice cum sunt gropițele).

Consultul nostru oferă pacientului informații clare și concise despre starea țesuturilor și despre indicațiile de tratament nechirurgicale (neinvazive) sau chirurgicale (invazive) dar și combinațiile dintre ele pentru fiecare caz particular în parte. De aceea este important ca pacientul sa fie sigur că medicul a ințeles ce-și dorește dar și invers, și să înțeleagă ce se poate realiza și ce nu prin procedurile estetice. Șansa ca rezultatul intervenției să fie cel așteptat crește atunci când comunicarea dintre medic și pacient este foarte bună.
De asemenea, chirurgia estetică se adreseaza persoanelor care doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic și nu celor care doresc să slăbească sau să copieze persoane admirate la televizor.

Motivația reprezintă un punct foarte important în luarea deciziei de a apela la chirurgia estetică. Aceasta implică beneficii, cheltuieli dar și unele riscuri care pot varia în funcție de tipul procedurii, acestea fiind clarificate cu ocazia consultului.

Noi credem că numai un pacient cu adevărat informat este un pacient fericit, așa că asigurați-vă că toate întrebările și îndoielile au răspuns înainte de a întreprinde oricare dintre procedurile noastre.
Un raport complet al tuturor constatărilor vor fi furnizate după finalizarea consultării.

La sfârșit se fac indicațiile și planul terapeutic care se referă la tratamentele minim invazive (microdermabraziunea, mezoterapia, botoxul, acidul hialuronic, scleroterapia, radiofrecvența etc), invazive (laserterapia) și chirurgicale (chirurgia nasului, urechilor, sânului, abdomenului, lipoaspirația etc) și nu de rare ori la tratamentele combinate. Pacientul trebuie să fie informat asupra perioadei de recuperare necesare intervenției alese.
Să nu uităm că procesul de îmbătrânire este un proces continuu, iar unele tratamente trebuie repetate la intervale variabile de timp pentru menținerea efectelor dorite.

Obiectivele estetice și anti-aging sunt ameliorarea aspectului estetic și dispariția ridurilor, precum și o piele mai sănătoasă, mai tinerească și mai strălucitoare. Astfel, schimbarea aspectului fizic poate avea o influență importantă prin creșterea respectului de sine și a încrederii în propria persoană.

Trebuie reținut faptul că efectul timpului, al gravitației și expunerea la soare continuă și după intervenție. Pentru a îmbunatăți aspectul fizic după intervenție trebuie urmate câteva reguli, precum o dieta echilibrată, reducerea stresului, exerciții fizice regulate, protecție împotriva razelor solare, evitarea fumatului, a drogurilor și a excesului de alcool.

Unele proceduri estetice și anti-aging sunt intervenții simple care permit întoarcerea imediată a pacientului la activitățile zilnice obișnuite, iar cele chirurgicale necesită recuperare mai îndelungată de la câteva zile până la câteva săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code