Acidul hialuronic

Acid hialuronicTrebuie să ne acceptăm procesul de îmbătrânire al pielii? Noi spunem nu!
Pacientele care doresc să lupte împotriva efectelor îmbătrânirii fără durere şi fără intervenţii chirurgicale, acidul hialuronic este cea mai bună soluţie.

Ce este acidul hialuronic?
O proteină care există în mod natural în corpul uman şi care menţine apa în ţesuturi, asigurând hidratarea fibrelor de colagen şi elastină.

Ce se întâmplă odată cu trecerea timpului?
Cu trecerea anilor, scade producerea naturală de acid hialuronic, pielea se deshidratează şi îşi pierde din volum şi elasticitate, acestea ducând la apariţia ridurilor. Obrajii şi buzele îşi pierd din volum, corpul grăsos al feţei ptozează, astfel schimbându-se forma feţei – făcându-ne mai obosiţi şi mai bătrâni decât ne simţim.

ah1

Rolul acidului hialuronic este de a menţine cele mai importante caracteristici ale pielii: elasticitatea, supleţea şi tonicitatea, dar stimulează şi sistemul imunitar acţionând ca antioxidant.

Indicaţiile acidului hialuronic
•  fiecare pacient este unic iar indicaţia de injectare se face personalizat atât în ceea ce priveşte zonele de injectat cât şi cantitatea de injectat. Foarte importante sunt şi tratamentele asociate (în special cu botox) care vor duce în final la rezultate excepţionale.
•  acidul hialuronic este un implant injectabil indicat pentru umplerea depresiunilor cutanate medii şi profunde, pentru creşterea volumului buzelor şi definirea conturului lor, precum şi pentru refacerea volumelor feţei.
•  acidul hialuronic este recomandat tuturor tipurilor de ten şi are avantajul de a fi cea mai sigură substanţă de umplere.

Zonele de tratat
•  şanţurile adanci de expresie cum sunt şanţurile nazolabiale sau de la colţul gurii
•  ridurile funcţionale din zona frunţii, periocular, obrajilor, nasului, buzelor şi a bărbiei
•  ameliorarea cearcănelor şi a depresiunilor de sub ochi
•  remodelarea volumului obrajilor, a formei nasului şi bărbiei
•  corectarea contururilor faciale (obraji şi bărbie)
•  refacerea formei şi volumului buzelor
•  ridurile de la nivelul decolteului
•  liftingul sprâncenelor (în asociere cu toxina botulinică)

Beneficiile şi efecte injectării
O piele mai fină şi mai elastică, reface gradul de hidratare şi conferă volum. O simplă injectare cu acid hialuronic reface volumul pierdut din piele, dând un aspect mai neted şi mai tineresc.
Înainte de a începe tratamentul, se va informa pacienta cu privire la indicaţiile referitoare la soluţie, la contraindicaţii, incompatibilitaţile sale şi potenţialele efecte nedorite.
Rezultatele variază de la o persoană la alta în funcţie de vârstă, zona tratată şi gradul de expunere la soare.

Contraindicaţii
•  nu trebuie utilizat la pacienţi care prezintă o hipersensibilitate cunoscută la acidul hialuronic, la copii, femei însărcinate sau care alăptează;
•  nu se indică la pacienţii suferinzi de epilepsie, boli autoimune, reumatism articular acut sau sub tratament anticoagulant şi de asemenea pe zonele care prezintă probleme cutanate de tip inflamator şi/sau infecţios (acnee, herpes etc);
•  nu se injectează în pleoape, în vasele sanguine (intravascular) şi nu se injectează în exces (risc de necroză tegumentară).
•  nu trebuie utilizat în combinaţie imediată cu un tratament cu laser, un peeling chimic profund sau o dermabraziune.

Efectele secundare potenţiale sunt rare şi minore (roşeaţă, prurit, mici hematoame) şi dispar după câteva zile, majoritatea pacientelor acuzând doar un discomfort uşor la injectare.

Avertizări speciale
•  precauţie în cazul pacienţilor care prezintă tulburări de conducţie cardiacă sau tulburări de coagulare.
•  se recomandă evitarea consumului unor doze mari de aspirină sau vitamina C în săptămâna premergătoare injectării.
•  asocierea cu anumite medicamente care încetinesc sau inhibă metabolismul hepatic (cimetidină, beta-blocante, etc) nu este recomandată.
•  este bine de ştiut că unele produse de ultimă generaţie cu acid hialuronic conţin anestezic local (lidocaină) astfel că trebuie ştiute efectele adverse ale acestor substanţe.
Abilităţile tehnice ale medicului sunt esenţiale în ceea ce priveşte reuşita tratamentului.
Această soluţie trebuie utilizată doar de către medici care au beneficiat de o formare specifică privind tehnica de injectare pentru umplere.

Recomand pacientei să nu se machieze timp de 12 ore după injectare şi să evite expunerea prelungită la soare, razele UV şi temperaturile sub 0°C, precum şi sauna şi baia turcească în primele două săptămâni după injectare. În cazul injectării unor cantităţi mai mari poate fi utilă medicaţia antiinflamatoare şi punga cu gheaţă.

Riscuri potenţiale
Pacientele au datoria să se informeze asupra firmei producătoare a acidului hialuronic, deoarece folosirea unor produse no-name sau de producţie îndoielnică sau necunoscută este periculoasă.

Injectarea făcută de persoane neautorizate, în zone improprii şi fară a cunoaşte anatomia regională, riscă înţeparea unor filete nervoase sau a unor vase de sânge de mari dimensiuni care pot duce la hematoame disecante sau paralizii de nedorit. De asemenea folosirea produselor necorespunzătoare (se poate spune şi ieftine) pot duce la reacţii alergice majore, tumefieri persistente (săptămâni de zile) în zonele injectate şi noduli subcutanaţi.

ah2

Mod de utilizare
Acidul hialuronic este un gel resorbabil care dispare în mod natural în timp. Aceasta presupune că puteţi opta pentru momentul următoarei şedinţe de tratament (între 6-12 luni) pentru păstrarea efectului dorit.
O sesiune de tratament durează în general între 15-30 minute sau mai mult în cazul tratării mai multor zone,
În majoritatea cazurilor, mai ales când se tratează buzele, se poate efectua o anestezie topică sau locală.
Cantitatea de injectat depinde de zona care trebuie corectată, aceasta variind de la 1 la 10 fiole.
După injectare este important ca zona tratată să fie masată pentru asigurarea uniformităţii produsului.
Rezultatele se văd imediat şi sunt spectaculoase.
Costul unei intervenţii variază în funcţie de numărul de fiole necesare injectării.

Concluzie
Oportunitatea de a ameliora aspectul inestetic al feţei este astăzi la îndemâna oricui datorită intervenţiilor estetice. Procedura facilă şi recuperarea foarte rapidă, duc în prezent la cea mai eficientă soluţie de atenuare a ridurilor şi deci la reîntinerire facială.
La finalul procedurii ridurile au disparut, iar rezultatul definitiv se instalează la aproximativ 48 de ore după intervenţie, odată cu dispariţia edemului postinjecţional.

Fie că doriţi să vă măriţi sau să vă remodelaţi volumul buzelor, să vă corectaţi ridurile sau să vă recăpătaţi volumul feţei, apelaţi cu încredere la serviciile noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code