Transpirația axilară excesivă (hiperhidroza axilară)

Hiperhidroza axilaraȘtim cu toții că toxina botulinică este folosită în tratamentul ridurilor dar mai puțin cunoscută este abilitatea acestei substanțe de a trata hiperhidroza axilară, palmară și plantară.

Transpirația este un mecanism fiziologic al corpului uman de reglare a temperaturii.
Hiperhidroza constă în creșterea anormală a secreției glandelor sudoripare în diferite zone ale corpului și apare ca un fenomen de însoțire a unor reacții postagresionale fizice sau psihice care accentuează disconfortul și împiedică desfășurarea normală a activităților socio-profesionale.
Transpirația excesivă produce un disconfort ridicat pacientului mai ales atunci când este asociată cu mirosuri neplăcute ducând la complexe și stres emoțional.
Această problemă este întâlnită în cazul ambelor sexe și se poate manifesta la orice vârstă.
Zonele cel mai frecvent tratate sunt axila, palmele și plantele (tălpile) în orice combinație.

Din păcate tratamentul local, medicamentele orale sau tratamentul chirurgical nu s-au dovedit eficace la majoritatea pacienților astfel că un tratament eficient este injectarea de toxină botulinică la nivelul zonei implicate care reduce puternic transpirația pe o perioadă de 6 – 10 luni.
Glandele sudoripare sunt inervate de anumiți nervi care au drept neurotransmițător acetilcolina. Prin injectarea intradermică toxina botulinică inhibă eliberarea acetilcolinei din terminațiile nervoase și împiedică transmiterea impulsului nervos de la nervi la glande determinând diminuarea sau abolirea temporară a sudorației.
Toţi pacienţii prezintă o descreştere a nivelului de transpiraţie în 2 – 3 zile. Mai mult decât atât mulţi dintre pacienţi nu mai transpiră deloc după tratament.

Contraindicaţiile utilizării toxinei botulinice sunt legate de prezența sarcinii, lactației, boli neuromusculare, tratamente în desfășurare cu anticoagulante, antiagregante plachetar (aspirina, nurofen etc), penicilină sau alergia la albumină. De asemenea afecțiunile inflamatorii sau infecția pielii în locurile de injectare planificate sunt alte contraindicații ale tratamentului.

Cum se desfășoară procedura?

  • Tratamentul nu necesită anestezie generală ci doar aplicarea unei creme anestezice.
  • Înainte de procedură se va efectua testul cu iod-amidon care va evidenția hiperactivitatea glandulară din zona axilară astfel putând realiza cu exactitate mapingul injectării.
  • Intervenția constă în micro-injectări intradermice pe toată suprafața delimitată cu un ac extrem de subțire și scurt.
  • Efectul se instalează în 2 – 3 zile de la tratament și se menține 6 – 10 luni în funcție de reactivitatea individuală. Efectele sunt cumulative în sensul că injectările repetate determină rezultate mai durabile.
  • Recomand după intervenție aplicarea de gheață, evitarea eforturilor mari și băile fierbinți pentru 48 de ore precum și igiena strictă a zonei injectate.

procedura hiperhidroza axilara

Avantaje

  • Nu prezintă niciun risc.
  • Este o metodă eficientă și rapidă de a scăpa de mirosul supărător și te vei simți proaspăt/ă în orice moment al zilei fără a mai fi nevoit/ă să simți stresul unei situații deloc confortabile.

Sute de mii de persoane apelează la această metodă de tratament pentru a scăpa de problemele produse de transpirația excesivă.
Recomand o repetare a tratamentului o dată la 5 – 7 luni.

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziții din domeniul medicinei estetice fascinând pacienții prin simplitatea aparentă a procedurii și rezultatele vizibile aproape imediat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code